perjantai 7. elokuuta 2015

Viikkoviesti 15: Tilannepäivitystä

Huh huh, kyllä se on syksy nyt. Sen verran paljon muutoksia elämässä taas tulossa. Minulle syksy on uuden alun ja mahdollisuuksien aikaa. Uutta energiaa on kesän aikana varastoitunut ja se mahdollistaa uusien asioiden näkemisen ja antaa tarmoa korjata vanhoja. 
Annoin keholleni vihdoin sen tarvitsemaa huomiota ja toteutin 9 päivän detox-kuurin. Kuuri oli minun tarpeisiin suunniteltu PT:ni toimesta. En käyttänyt mitään juomapakkauksia enkä ollut täysin mehulinjalla. Söin smoothieita tavallista enemmän ja jätin pois kaiken epäpuhtaan ruuan, kofeiinin yms. Tämä kuulosti helpolta, koska syön muutenkin melko puhtaasti enkä tupakoi, lisäksi en syö muutenkaan lihaa tai käytä maito/viljatuotteita.
 Noh, ei ne ensimmäiset kaksi päivää olleet kovin helppoja. Olin todella huonovointinen, väsynyt ja hikoilin hulluna. Urheasti kuitenkin ryystin Pukkan Detox-yrttijuomaa ja Clipperin sitruuna-inkivääriteetä. Kolmas päivähän sitten valkeni virkeänä ja tunsin saaneeni hyvää energiaa kroppaan. Loppu aika menikin ihan huomaamatta, pari kertaa kävin joogaamassa ja se teki todella hyvää. Jaksoin myös kävellä tunnin lenkin loppuviikosta ja se piristi mieltä erityisen paljon. 
Kuurista jäi siis käteen hyvää oloa, keventynyt olemus, muutama hyvä ja ravitseva ruoka (mm. punajuuri ja parsakaali). Nyt ei arveluta tehdä tätä uudelleen vaikkapa ihan säännöllisesti. Ja yrttijuomiahan voi juoda vaikka ei muuten olisikaan Detoxilla.
Niin, se punajuuri todellakin sai minut koukkuun. Ostin kaupasta valmiiksi pakattuja ja esikeitettyjä punajuuria. Tiedän, ettei varmaan se ekologisin vaihtoehto, mutta minulle helpoin. Joku aika sitten mieheni osti minulle kirpputorilta Marianne Kiskolan ja Sanna Miettusen tofu-keittokirjan (Tammi,2005). Sieltä pongasin heti helpon borssikeiton ohjeen. Tänään sitten valmistin tätä herkkkua, tuunasin vähän mausteita kun kaapista ei ohjeen mukaisia löytynyt. Ja oli sitten hyvää! Tätä teen toistekin.
Nyt on siis energiaa puuhailla uusien  ja vähän vanhojenkin haasteiden parissa, joita tämä syksy varmasti tuo tullessaan. Olen aika innoissani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista.