sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Viikkoviesti 11: Ystävyyttä piikkipallon kanssa

Selkäkivut ovat häirinneet elämääni pitkään. Joksikin aikaa pääsin niistä fysioterapeutin avulla eroon. Mutta kas, kun en sitten muistanut pitää lihaksia aktiivisina, kivut palasivat kuin varkain. Nyt on onneksi Fustrasta ollut apua kipuihin. Se kuuluisa kadoksissa ollut vatsalihas on saatu apuun. On nimittäin loistava tunne, kun kipu häviää ihan vaan aktivoimalla tukilihakset. 
Toinen suuri apu on ollut kaunis punainen, piikikäs hierontapallo. Ostin pallon Zen Exposta. Päätin kokeilla, miten se tehoaa kipuun. Voin sanoa, että aika hyvää tekee. Lisäksi olen kokeillut pt:n opastuksella putkirullausta ja sileää palloa. Piikikäs pallo on yhtä tehokas ja lisäksi se virkistää pintaverenkiertoa. Putkirullaus on todella kivuliasta, mutta sen tehoa en epäile hetkeäkään. Kipukynnys on vielä hieman matala siihen. 
Sen verran on lihakset ja nivelet vetristyneet, että meinasin viikko sitten nukahtaa YinJooga-tunnille. Aloitin syksyllä aktiivisemman joogailun ja alussa pitkäkestoiset ja syvät venytykset olivat yhtä tuskaa. Nyt pääsen suhteellisen miellytttävän tuntuisiin asentoihin ja pystyn rentoutumaan, kuten olisi tarkoitus. Ihanaa huomata, kuinka edistyy, vaikka välillä tuntuu, ettei mitään tapahdu. Toivottavasti Sinullakin on arjessasi onnistumisen kokemuksia. Niiden avulla jaksaa jatkaa hyvien asioiden parissa.


                                           Saanko esitellä: Tämän kevään paras ystäväni:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista.